IEEE Türkiye bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında, dört ayrı ödül programı başlatmıştır. IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülü, IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü, IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü ve IEEE Türkiye Üstün Hizmet Ödülü ile ilgili bilgiler aşağıda bulunabilir.
IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülü: IEEE faaliyet alanlarında özgün, öncü ve çığır açıcı araştırma çalışmaları ile Türkiye akademik dünyasına uluslararası düzeyde büyük katkılar yapmış bilim insanlarına verilir.
IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü: IEEE faaliyet alanlarında üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan, doktorasını son on yıl içinde tamamlamış, doktora sonrası araştırmalarının önemli bir bölümünü Türkiye’de yapmış ve Türkiye’de ikame eden bilim insanlarına verilir.
IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü: Doktorasını Türkiye’deki bir üniversitede IEEE faaliyet alanlarından birinde son iki yıl içerisinde tamamlamış ve üstün nitelikli doktora tezi ile gelecek vaat eden genç bilim insanlarına verilir.
IEEE Türkiye Üstün Hizmet Ödülü: IEEE Türkiye’ye gönüllü faaliyetleri ile büyük katkı sunmuş kişilere verilir.
Başvuru ve Değerlendirme Süreci: Araştırma Teşvik ve Doktora Tezi Ödüllerine adaylar kişisel olarak başvurabilir veya aday gösterilebilirler. Ömür Boyu Başarı ve Üstün Hizmet Ödülü için adaylar IEEE Türkiye Ödül Komitesi tarafından belirlenir.
IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülüne aday gösterme veya başvuru için IEEE Türkiye Ödül Komitesi Başkanı’na, duyurulacak olan başvuru tarihlerinde elektronik posta ile aşağıdaki belgeler (tek bir pdf dosyası olarak) gönderilmedir.
- IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü başvuru formu;
- Adayın detaylı özgeçmişi;
- Adayın doktora sırasında ve sonrasında yapmış olduğu çalışmalardan üretilmiş örnek iki makale.
IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülüne aday gösterme veya başvuru için IEEE Türkiye Ödül Komitesi Başkanı’na, duyurulacak olan başvuru tarihlerinde elektronik posta ile aşağıdaki belgeler (tek bir pdf dosyası olarak) gönderilmedir.
- IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü başvuru formu
- Adayın detaylı özgeçmişi;
- Adayın doktora sırasında yapmış olduğu çalışmalardan üretilmiş örnek bir veya iki makale/bildiri.