Prof. Trung Q. Duong (Canada Excellence Research Chair in Next Generation Communication Technologies), İTÜ’de “Quantum Machine Learning and Optimization for 6G Networks” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.
İletişim teknolojileri alanında dünya çapında tanınan bir akademisyen olan Prof. Dr. Trung Q. Duong, 15 Nisan 2025 Salı günü İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’ni ziyaret edecek. Kanada Mükemmeliyet Araştırma Kürsüsü’nün başkanı olan Prof. Duong, aynı zamanda IEEE Fellow unvanına sahiptir ve birçok prestijli uluslararası dergide editörlük yapmaktadır. Etkinlik, saat 10:30’da BBB-123 numaralı derslikte gerçekleştirilecektir.
“Kuantum Makine Öğrenmesi ve 6G Ağlar için Optimizasyon” başlıklı konuşmasında, kuantum hesaplamanın sağladığı güçlü çözümler ile makine öğrenmesinin birleşerek yeni nesil 6G iletişim sistemlerine nasıl katkı sağlayabileceği ele alınacaktır. Etkinlik, kuantum teknolojileri, yapay zeka ve ileri iletişim sistemlerine ilgi duyan herkes için önemli bir öğrenme ve etkileşim fırsatıdır.
Etkinliğe dair detaylı bilgi için ekteki pdf’i inceleyebilirsiniz.




