IEEE Türkiye, Nizameddin Ordulu söyleşisi

IEEE Türkiye üyeleri, değerli öğrencilerimiz, IEEE Türkiye Havacılık ve Elektronik Sistemler Şubesi tarafından düzenlenen söyleşi serimizin bu haftaki konuğu Ordulu Teknoloji Kurucusu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Nizameddin Ordulu. Programımıza konuk olduğu bizleri firmasında ağırladığı için kendisine teşekkür ederim.

Söyleşimize çok sayıda üniversiteden yurtiçi ve yurtdışından kariyer planlama, yazılım, görüntü işleme, yapay zeka, metaverse, savunma sanayi, gelecek savaşları, milli teknoloji konularında sorular gelmiştir.

Nizameddin Haşim Ordulu 04 Temmuz 1985‘de İstanbul’da doğmuştur. 

42. Uluslararası Matematik Olimpiyatı (2001, USA) Altın Madalya

43. Uluslararası Matematik Olimpiyatı (2002, İngiltere) Gümüş Madalya

44. Uluslararası Matematik Olimpiyatı (2003, Japonya) Gümüş Madalya

Lisans eğitimini Massachusetts Institute of Technology (MIT) Bilgisayar Mühendisliği ve Matematik bölümlerinden çift diploma alarak 2007’de tamamlamıştır. 2009-2010 yıllarında yüksek lisansını Kriptografi ve Veri Tabanları alanlarında yine MIT’de tamamlamıştır. Lisans hayatı boyunca VMware ve Google şirketlerinde staj yapmıştır.

Türkiye Teknoloji Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Üyesidir Vakfın kuruluşunda, misyonunun ve vizyonunun belirlenmesinde rol almıştır. Genç girişimcilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmakta ve Teknofest organizasyonunda rol almaktadır.

Evli ve 3 çocuk babasıdır. Ankarada ikamet etmektedir.

Ordulu Teknoloji Savunma Sanayisi için yazılım teknolojileri geliştirmektedir. Savunma sanayisinin gelişmesiyle beraber modern savaş sistemleri de, bu dönüşüme ayak uydurdu. Ordulu Teknoloji modern harp yönetiminde kullanılan yapay zeka tabanlı komuta kontrol sistemleri, görüntü aktarım sistemleri, görüntü işleme sistemleri ve güvenli şifreli iletişim sistemleri geliştirmektedir. Geliştirilen bu sistemler ülkemizde ve dost ülkelerde aktif olarak kullanılmaktadır. 

Bilindiği üzere IEEE dünyanın en büyük bilimsel organizasyonudur. Dünya çapında 100.000’ü öğrenci olmak üzere 450.000 kurumsal üyesi olan bir yapıdan söz ediyoruz. IEEE ülkemizde de 50’nin üzerinde üniversitede kulüpleri ile birlikte varlık gösteriyor. 

IEEE Türkiye Canlılık Koordinatörü, Havacılık ve Elektronik Sistemler Başkanı olarak geleceğimiz gençlerin cevaplarını aradıkları sorulara ilk ağızdan yanıtlar bulmak üzere çıktığımız bu yolda bizlere destek veren Nizameddin Ordulu’ya teşekkür ediyoruz.

Söyleşiyi izlemek için: https://youtu.be/PgDxagCofoQ

Total
0
Shares