2023 IEEE Türkiye Bilim Ödülleri Sahipleri Belli Oldu!

Bu yıl 7. defa verilecek IEEE Türkiye Ödülleri ile ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.

Prof. Dr. Okyay Kaynak, Kayan kipli kontrol ve değişken yapı sistemleri teorisi ile
bu teorinin mekatronik, endüstriyel proses kontrolü, robotik ve otomasyon uygulamaları” alanlarında yaptığı öncü, çığır açıcı çalışmaları ve yine bu ve alakalı alanlarda yetiştirdiği pek çok öğrencinize istinaden “IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülü”ne layık görülmüştür.

Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, IEEE Türkiye’nin kuruluşuna verdiği katkılar, 1991-1995 yılları arasında Başkan olarak verdiği hizmetler ile Sonraki yıllara ışık tutacak kalıcı katkıları nedeniyle “IEEE Türkiye Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görülmüştür.

IEEE Türkiye Ödül Komitesi tarafından 2023 yılında 3 Araştırma Teşvik Ödülü ve 5 Doktora Tezi Ödülü verilmesine karar verilmiştir. IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü, IEEE faaliyet alanlarında üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan, doktorasını son on yıl içinde tamamlamış, doktora sonrası araştırmalarının önemli bir bölümünü Türkiye’de yapmış ve Türkiye’de ikame eden bilim insanlarına verilir. 2023 yılı Araştırma Teşvik Ödülü sahipleri; Tufan KumbasarAhmet M. Elbir ve Mustafa Altun olmuştur.

IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü, doktorasını Türkiye’deki bir üniversitede IEEE faaliyet alanlarından birinde son iki yıl içerisinde tamamlamış ve üstün nitelikli doktora tezi ile gelecek vaat eden genç bilim insanlarına verilir. 2017 yılı Doktora Tezi Ödülü sahipleri; Ben Yahia OlfaAli Bulut ÜçüncüMuhammed Abdullah Unutmaz, Fatih Güleç ve Bahram Khalichi olmuştur.

Ödüller töreninin yapılacağı yer ve tarih ilerleyen günlerde paylaşılacaktır. 

Total
0
Shares